top of page

Za produktivnost na delovnem mestu je zelo pomembna tudi pravilna prehrana

Updated: Sep 4, 2018



V hitrem tempu življenja velikokrat pozabimo na enega od ključnih elementov za zdravo življenje- na zdravo prehrano. Povprečen odrasel posameznik vsaj tretjino dneva preživi v službi in zelo pomembno je, da med delovnikom uživa kakovostno in zdravo hrano. Tudi o zdravi prehrani bo tekla debata na Mesecu zdravja, ki je tik pred vrati.


Na delovnem mestu se velikokrat soočamo s prehranskimi pastmi: nezdravi prigrizki iz avtomata, kava namesto obroka, prehranjevanje za računalnikom in še mnogo druge.

V Vitalnemu podjetju se zavedajo, da je zdrava prehrana zelo pomembna za vzdrževanje dobrega zdravja zaposlenih. Zato bodo v sklopu brezplačnih dogodkov Meseca zdravja, ki bo potekal med 5.9. in 5.10. v Tehnološkem parku v Ljubljani, organizirali tudi dve delavnici na temo zdrave prehrane. Glaven poudarek bo na tem, kako kljub napornemu delovnemu tempu skrbeti za zdravo prehrano na delovnem mestu.

Mesec zdravja je namenjen tako podjetjem kot posameznikom, vse delavnice, športne in wellness aktivnosti pa so popolnoma brezplačne. Na aktivnosti se prijavite že danes, saj je število mest omejeno. Prijava >>>


Veste, kako na bolj praktičen način pripraviti malico?

O tem in o konkretnih rešitvah za prehrano v službi bo na svoji delavnici 10. septembra spregovorila dietetičarka Katja Simić iz portala Dietetik priporoča.

»Zame zdravje pomeni veliko več kot samo odsotnost bolezni. Zame to da si zdrav pomeni,da se lahko brez težav soočaš z vsemi dnevnimi obveznostmi tako službenimi kot privatnimi in da ti obenem ostane še vseeno dovolj energije, da v svojem življenju uspeš tudi uživati in početi vse tisto kar imaš rad,« pravi Katja.



Poznate vse prehranske mite?

Zagotovo se jih je skozi leta kar nekaj nabralo in prepričani smo, da se sploh ne zavedate, da so to miti. Tudi tematike prehranskih mitov se bosta 25.9. dotaknila predavatelja Aljoša Kuzmanovski in Anja Zupan s portala Spoznaj prehrano, ki ga sestavlja 5 strokovnjakov s področja prehrane.



»V službi preživimo vsaj eno tretjino dneva, zato je zelo pomembno, da ustvarimo takšno okolje, ki spodbuja zdrave prehranjevalne navade in zdrav življenjski slog,« razmišlja Aljoša.

Na delavnici pa bosta tudi poudarila kaj sploh je zdravo prehranjevanje in zakaj je pomembno, poleg tega pa se bosta dotaknila tudi prehrambenih problemov, ki se pojavljajo na delovnem mestu. »Na koncu delavnice bomo na konkretnih primerih pogledali, kaj lahko zaposleni skupaj s podjetjem naredi za bolj zdravo delovno mesto,« pojasni Aljoša.

Na željo udeležencev bosta na koncu delavnice tudi izmerila telesno sestavo in ponudila nekaj predlogov za izboljšanje življenjskega sloga posameznika.


Mesec zdravja je namenjen tako posameznikom kot podjetje, mesta na brezplačnih delavnicah se hitro polnijo zato se prijavite že danes. >>>

84 views0 comments
bottom of page