top of page
  • Writer's pictureUredništvo

Kako vključiti športne aktivnosti v delovni čas?


Dandanes nam sodoben tempo daje misliti, da nimamo veliko časa za športne aktivnosti. Ampak kaj, če vam lahko povemo, da je možno tudi medtem, ko ste v službi skrbeti za svoje zdravje? Tako je, vse se da! Razkrili vam bomo nekaj načinov, kako lahko vključite športne aktivnosti v svoj delovni čas.




Hoja ali kolesarjenje do dela


Če ste dovolj blizu doma, lahko do lokacije svojega dela pridete peš ali s kolesom. Sploh v večjih slovenskih mestih so na voljo mestna kolesa za izjemno nizko ceno oz. letno naročnino. V kolikor uporabite tak način “prevoza” že zjutraj, s tem še dodatno poskrbite za zbistritev misli hitro po tem, ko vstanete.


Ob tem se lahko sicer hitro najde izgovor, da je vreme zunaj slabo. Naj vas to ne ustavi! Uporabite dežnik in se odpravite na prijeten sprehod proti ali iz službe. S tem boste prihranili tudi nekaj časa za vadbo, ki bi jo drugače morda izvajali šele po tem, ko bi prispeli domov. 



Delovne vaje


Precej popularen nasvet je, da si med sedenjem za računalnikom vzamete minuto ali dve za raztezanje in osvežitev, denimo kratka hoja do stranišča. Tega se lahko poslužite na določen časovni interval (na primer vsako uro), saj boste s tem razbremenili svoja ramena, hrbet in vrat. Prav tako lahko takšen mini premor pomaga pri osvežitvi misli. 


Namen teh vaj sicer ni, da bi se spotili in bi zato potrebovali bidon vode, vsekakor pa lahko na dolgi rok pripomorejo k bolj zdravemu delovniku, pa tudi k produktivnejšemu delu. 


Omogočene športne aktivnosti


Tu in tam se najde kakšno podjetje, ki svojim zaposlenim nudi različne ugodnosti, kot so nižja mesečna vstopnica za toplice, fitnes, vodene vadbe, jogo ali pilates ipd. S tem spodbujajo dvoje: druženje med sodelavci tudi izven delovnega časa, še bolj pomembno pa je redno gibanje. 


Če vam to vaše podjetje omogoča, vam predlagamo, da izkoristite. Ugodnosti, ki v končni fazi še botrujejo k zdravju, se mora izkoristiti!


Aktivni odmori


Namesto da tudi med malico svojih nekaj minut preživite za mizo, izkoristite prijetno in toplo vreme za kratko hojo med malico. To je še eden izmed načinov, da svoj delovni čas združite z vadbo, kar vam omogoča več prostega časa po prihodu domov. 


Seveda se jedi na žlico ali solato težko poje medtem ko se sprehajate, a lahko v primeru zdravega sendviča to izkoristite. Če se zunaj prikaže sonce, boste zraven sendviča k svoji malici dodali še vitamin D!


Vključevanje športnih aktivnosti v delovni čas ni le koristno samo za vaše fizično zdravje, temveč tudi za vašo produktivnost, nivo kreativnosti in dobro počutje v najširšem pomenu besede. S temi preprostimi in lahko izvedljivimi nasveti lahko že v času dela poskrbite za svoje telo in na ta način dosežete bolj uravnotežen življenjski slog. 


50 views0 comments
bottom of page