top of page

5 stvari, ki jih uspešni ljudje naredijo še pred zajtrkom

Updated: Jan 31

Ste se kdaj vprašali, kakšne jutranje navade imajo uspešni iz sveta posla in drugih področij? Katere komponente so najpogostejše v njihovem jutranjem ritualu?



5 jutranjih navad uspešnih ljudi


1. Vstajanje zgodaj, še pred sončnim vzhodom


Uspešni ljudje se zavedajo, kako dragocen je čas, zato vstajajo zgodaj zjutraj. Ker bo dan poln obveznosti, skušajo zjutraj narediti kaj zase in tako preberejo kakšno poglavje knjige, meditirajo ali se odpravijo na jutranji tek.


2. Jutranja telovadba


Precej pri vrhu, med najbolj priljubljenimi aktivnostmi, ki jih izvajajo uspešni ljudje je telovadba, bodisi jutranje dvigovanje uteži doma ali pa vadba v fitnes centru. Po izsledkih raziskav telesna vadba v jutranjih urah pomaga zmanjšati stres tekom celotnega dneva in v veliki meri izboljšuje spanje.


3. Kozarec vode z limono


Voda z limono na prazen želodec pomaga pri razstrupljanju telesa, dvigne nivo energije in spodbudi presnovo. Najbolje je, da spijete vodo z limono 15 do 30 minut pred zajtrkom. Pitje tekočine zjutraj je izrednega pomena za vse uspešne ljudi.


4. Najprej opravijo posle s top prioriteto in naredijo načrt za delovni dan


Zgodnje jutranje ure lahko izkoristite tudi za delo na projektu, ki vam pomeni glavno prioriteto. Predvsem pa naj bi pomagalo tudi to, da zgodnje jutranje ure izkoristite za načrtovanje dneva, ki je pred vami in strukturiranje delovnih nalog. Benjamin Franklin, ameriški državnik, pisatelj in izumitelj naj bi vsako jutro vstajal ob 4. uri in si v miru sestavil urnik za dan, ki je bil pred njim.


5. Meditacija


Uspešni ljudje zahtevajo od sebe toliko kot od drugih, zato se jim je včasih težko ločiti od mentalne liste opravil, ki jih še morajo postoriti in s tem pomiriti svoje misli. Preden odhitijo novim opravilom nasproti, se uspešni ljudje po navadi predajo določeni vrsti spiritualne prakse, kot je na primer transcendentalna meditacija, ki v skrajšani verziji zadostuje že v 20 minutni izvedbi na dan.


Nikoli pa seveda ne pozabijo na zajtrk!


Za produktiven in uspešen dan je pomemben tudi uravnotežen zajtrk. Ne glede na to, da ste zagotovo že siti nenehnega ponavljana dejstva, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu, pa ga boste zagotovo morali poslušati še vsaj do takrat, ko se bo več ljudi zavedalo, kako pomemben je prvi obrok v dnevu.


=====


Pri Vitalnem podjetju se intenzivno ukvarjamo s skrbjo za zaposlene na delovnem mestu.


Na naši spletni strani boste našli obilo napotkov, kako dvigniti delovno učinkovitost tako, da bo motivacija ves čas ostajala v vašem podjetju.


Za več informacij o motivaciji na delovnem mestu se obrnite na svojega ambasadorja zdravja v podjetju, če ga slučajno še nimate, lahko vedno kontaktirate nas.




320 views0 comments
bottom of page