top of page

Veste, kako si lahko sami ustvarite zdravo delovno okolje?



Ste tudi vi med tistimi, ki lahko rečejo, da je njihov življenjski slog neaktiven? Sodobni način življenja nas vodi v pretežno sedeči položaj, pa naj bo to večurno sedenje na delovnem mestu, sproščanje ob televiziji, sedimo tudi med branjem ali ob prostočasni uporabi računalnika. Če se torej malo gibate in je vaše delo pretežno sedeče, se zlahka znajdete na dobri poti do hudih bolečin v križu.


Lahko kaj storite, da se tej poti izognete? Seveda! Veliko je prijemov za preventivo in različnih vaj, ko že začutite rahlo bolečino v hrbtu. Kar nekaj pa lahko storite tudi s pravilno postavitvijo vašega delovnega mesta in rednimi odmori, ki jih ne smete preživeti za računalnikom. Kako se izogniti bolečinam v hrbtu in o tem, kakšna mora biti razporeditev delovnega mesta bodo predavatelji spregovorili na različnih brezplačnih delavnicah, ki se bodo zvrstile tekom Meseca zdravja med 5. septembrom in 5. oktobrom.


V Vitalnem podjetju se zavedajo, da je zdravje široko in kompleksno področje, zato so organizirali kar cel mesec namenjen zdravju s poudarkom na preventivi. Vabljeni na več kot 50 različnih brezplačnih športnih in wellness aktivnosti ter delavnic v sklopu Meseca zdravja, kjer želijo pri Vitalnem podjetju skupaj s predavatelji širiti zavedanje o zdravem načinu življenja predvsem znotraj zaposlitvenega okolja.

Včasih so dovolj že preproste rešitve!

»Osebno mi zdravje na delovnem mestu pomeni, da sem lahko pri delu veliko bolj učinkovita, kreativna in imam več energije. A zelo pomembno je, da znamo pravilno delati,« pojasni Maja Rihar iz Dobre pisarne, ki bo imela v okviru Meseca zdravja 2.10. delavnico na temo Ergonomije dela.



Maja Rihar je svetovalka za dobro počutje v pisarni, podjetnica, organizatorka dogodkov. Z uspešnimi in naprednimi podjetji išče inovativne rešitve, kako v pisarni ustvariti dobro počutje.


Postanite sami svoji mehaniki hrbta!

»Po jutru se dan pozna. Če je vaše jutro polno bolečin v hrbtu, potem je to slab obet,« pravijo strokovnjaki iz KinVitala,ki bodo na delavnici 25.9. spregovorili o tem, kaj lahko vsak posameznik naredi za bolj zdravo hrbtenico.


Gre za najbolj temeljno in pomembno znanje za izboljšanje zdravja zaposlenih in zmanjševanja stroškov bolniških odsotnosti, saj so težave s hrbtenico najbolj pereč zdravstveni problem v podjetjih.

Delavnica je sestavljena iz praktičnega in teoretičnega dela. Vsa vsebina je znanstveno podprta, saj je KinVital edini center, ki strokovno sodeluje z največjim strokovnjakom za hrbtenico na svetu, dr. Stuart McGillom.


Tudi osnove prve pomoči so nujno potrebne! Na Mesecu zdravja bo predaval tudi Andraž Ogorevc, idejni oče blagovne znamke iHELP – kjer izvaja različne delavnice temeljnih postopkov oživljanja in preko mobilne aplikacije nudi skrajšan čas reševanja.



Na svoji delavnici 12. septembra bo delil osnove varnosti in oživljanja z uporabo defibrilatorja. Delavnica je odlična priložnost, da si pridobite praktične veščine in odpravite dileme, kako odreagirati v primeru raznih nesreč, kakšni so prvi koraki na kraju nesreče, kako hitro in kako močno izvesti določeno kretnjo. Skrb za večjo varnost, je odgovornost celotne družbe!


"Udeležite se naših delavnic ali drugih spremljajočih aktivnosti in skupaj z nami krojite zgodbo meseca zdravja."


Za vse informacije pa so vam na voljo tudi preko elektronske pošte info@vitalno-podjetje.si ali na telefonski številki 051 339 543.


100 views0 comments
bottom of page