top of page

Tudi ljudje, ki obožujejo svojo službo, lahko sovražijo ponedeljke


Vikend vedno prehitro švigne mimo in spet je na vrsti najmanj priljubljen dan v tednu – ponedeljek. Po dveh dnevih odklopa je v ponedeljek zjutraj kar malo težko takoj zagrabiti za delo ne glede na to, kako radi imate svojo službo.


Spodaj najdete nekaj trikov, kako se boste lažje spopadli s ponedeljkovim razpoloženjem:


Čim bolje izkoristite ponedeljkovo jutro

Študije pravijo, da so zjutraj možgani najbolj spočiti in se lažje soočajo z zahtevnimi nalogami. Če imate prilagodljivo službo in se lahko dogovorite, kdaj točno ste v pisarni, lahko ponedeljke prilagodite malo po svoje. Lahko poskusite in enkrat pridete v službo prej in imate tako popoldne več časa, da počnete stvari, ki jih imate radi ali preživite dragocen čas s svojo družino in prijatelji. Lahko pa si v ponedeljek zjutraj vzamete nekaj časa zase, preberete kakšno poglavje knjige ob srkanju poživljajoče skodelice kave ali pa pred službo obiščete fitnes in tako začnete teden aktivno.


V ponedeljkov urnik vrinite aktivnost, ki vam nariše nasmeh na obrazu

Kolegica je imela vedno probleme s ponedeljkom, že v nedeljo zvečer, ko jo je zajela velika otožnost in tesnoba, ker se je bližal ponedeljek. Ker ima rada svojo službo, se je odločila, da mora nekaj narediti na tem, saj so bili ponedeljkovi dopoldnevi (dokler se ni znebila slabega ponedeljkovega priokusa) povsem neproduktivni. Tako se je odločila, da bo v ponedeljek vedno planirala nekaj zabavnega: bodisi je bilo to kosilo s prijateljico, obisk najljubše vadbe ali pa nakupovanje. Tako se je naučila, kako vzljubiti ponedeljek.



Na poti v službo si prižgite najljubšo glasbo

Tudi vam prava pesem nariše nasmeh na obrazu? Sestavite posebno zbirko pesmi, ki bodo namenjene predvsem ponedeljkovim jutrom. V avtu si brez slabe vesti zapojte, uživajte in tudi malo pomigajte. Glasba vas bo zagotovo zbudila in ko boste povsem budni si vzemite trenutek in se ozrite na vse dobre stvari, ki ste jih dosegli v preteklem tednu in se s pozitivnimi mislimi ozrite na izzive, ki vas čakajo v prihajajočem tednu.


Postavite si službene prioritete

Bodimo iskreni, ob ponedeljkih se velikokrat zgodi, da nas zasuje večja količina dela kot smo ga sposobni razrešiti. Nešteto elektronskih sporočil, klicev in zadolžitev, ki jih mogoče niste uspeli razrešiti v petek se kot črni oblak zgrnejo nad vami. Takrat se ustavite, zaprite oči in trikrat globoko vdihnite. Nato si postavite prioritete in se lotite svojih zadolžitev glede na to, kako nujne so.


Se vas ponedeljkova otožnost drži cel teden?Se vam večkrat med tednom zgodi, da težko vstanete iz postelje in vas takoj, ko pomislite na službo zajame slaba volja, ki se vas drži vse do trenutka, ko lahko greste domov? Potem vam svetujemo, da še enkrat pomislite, če je čas, da menjate službo. Seveda se vsem zgodi, da je kdaj težko zjutraj vstati in se pripraviti za službo, ampak pomembno je, da nam služba še vedno predstavlja pozitiven izziv, se v njej večino časa počutimo dobro in nismo nesrečni.
71 views0 comments
bottom of page