top of page

Podjetjem mora zdravje postati vrednota


Zdravje na delovnem mestu in zagotavljanje dobrih pogojev za zaposlene je še vedno pereča tematika, ki ji slovenska podjetja ne posvečajo dovolj pozornosti. Kako dobro pa je v vašem podjetju poskrbljeno za zdravje zaposlenih?


Tudi pri podjetjih, ki imajo urejene načrte promocije zdravja se najdejo pomanjkljivosti – ali program ni pravilno zastavljen glede na potrebe podjetja ali pa ga podjetje sestavi samo zato, da zadosti zakonskim določilom. Vsekakor lahko vedno naredimo še več na področju zdravja.


Zakaj je vprašanje zdravja na delovnem mestu tako pomembno?

Zdravi zaposleni so bolj motivirani, če so zaposleni bolj motivirani so bolj produktivni in čutijo večjo pripadnost podjetju. Vse to prinese večji uspeh podjetja, ki ima občutno manjšo fluktuacijo in nižje število bolniških odsotnosti. Zdravo podjetje je torej uspešno podjetje. Tega se zavedamo tudi pri programu Vitalno podjetje. Skozi leta sodelovanj s slovenskimi podjetji smo pridobili pomembne izkušnje na področju promocije zdravja na delovnem mestu.


Zakaj cel mesec posvečamo zdravju?

»Predvsem v poslovnem okolju zdravje najbolj zanemarjamo,« pravi Jure Cerar direktor Vitalnega podjetja in pobudnik Meseca zdravja. »Vsak dan preživimo 8 ali več ur na delovnem mestu. Če kot posamezniki ali kot podjetje ne naredimo nič, da bi bilo delovno okolje človeku bolj prijazno, potem si delamo škoda na dolgi rok,« nadaljuje. »Zdravje mora za podjetja postati vrednota!«

V Vitalnem podjetju menijo, da lahko pridobljena znanja in izkušnje iz delavnic Meseca zdravja močno izboljšajo delovne procese, pogoje in produktivnost v podjetju.


Mesec zdravja je BREZPLAČEN sklop dogodkov, ki bodo potekali med 5. septembrom in 5. oktobrom pod sloganom »Zdravo delovno okolje za zdrav vsakdan«.

Dogodki na mesecu zdravja so brezplačni

Kako se lahko tudi vaše podjetje loti programa zdravja? Prvi korak je že udeležba na Mesecu zdravja! »Želimo vam pokazati preproste rešitve s katerimi lahko hitro in brez velikih stroškov vnesete spremembe v vaše podjetje!«

Dogodki so namenjeni tako direktorjem, kadrovnikom kot tudi zaposlenim, ki se želijo poučiti o razsežnostih področja promocije zdravja na delovnem mestu in v svoje podjetje vnesti določene spremembe.Prijave so že odprte, število mest pa je omejeno!

Vabljeni torej na več kot 50 različnih brezplačnih športnih in wellness aktivnosti ter delavnic v sklopu Meseca zdravja, kjer želimo širiti zavedanje o zdravem načinu življenja predvsem znotraj zaposlitvenega okolja.


Kaj vse vključuje mesec zdravja?

  • Brezplačna udeležba na vseh delavnicah

  • Brezplačni obiski fitnesa in vodenih vadb v Ljubljani

  • Brezplačne masaže na sedežu podjetja

Tekom meseca se bo zvrstilo veliko delavnic s tematiko zdravja na delovnem mestu in preventive:

  • 05.09.- Otvoritev Meseca zdravja delavnica pod vodstvom Jureta Cerarja direktorja Vitalnega podjetja, ki stoji za samo idejo Meseca zdravja

  • 07.09. - BIZINAIZI - ADIJO STRES delavnica pod vodstvom dr. Franca Gide

  • 10.09. - ZDRAVJE IN PREHRANA delavnica pod vodstvom dietetičarke Katje Simić

  • 12.9. - iHELP - TEMELJNI POSTOPKI OŽIVLJANJA pod vodstvom Andraža Ogorevec

  • in še mnogo več >>>

Udeležite se naših delavnic ali drugih spremljajočih aktivnosti in skupaj z nami krojite zgodbo meseca zdravja.


Več o samem programu in podrobnostih prijave na delavnice si lahko preberete na spletni strani Vitalnega podjetja >>>


Za vse informacije pa smo vam na voljo tudi preko elektronske pošte info@vitalno-podjetje.si ali na telefonski številki 051 339 543.


67 views0 comments

Comments


bottom of page