top of page

Lastnosti, ki jih delodajalci obožujejo



Vsem, ki imajo radi svojo službo je v interesu, da se dobro razumejo s svojim delodajalcem. Dobri odnosi v službi blagodejno vplivajo na klimo v podjetju in posledično tudi na produktivnost in uspešnost podjetja.

Katere pa so tiste lastnosti, ki bodo iz vas naredile zaposlenega, ki ga bodo zaposleni imeli “radi”.


Pridite zgodaj v službo

Vsekakor boste pri svojemu nadrejenemu dosegli pozitivno oceno, če boste kdaj v službo prišli pred njim in do njegovega prihoda že kaj naredili. Vsekakor je to težko, če je vaš delodajalec jutranji človek, a se splača poizkusiti.


Bodite na tekočem kaj se dogaja v podjetju

Vaš nadrejeni ima veliko projektov in delovnih nalog v katere mogoče niste direktno vpleteni, a vseeno ni nič narobe, če ste z njimi seznanjeni. Če ga boste povprašali o napredku in mu ponudite pomoč pri določenih zadolžitvah, bo nadrejeni vedel, da vam lahko zaupa.


Bodite proaktivni

Če bi bili radi v podjetju dalj časa in ne živite le iz danes na jutri, bodite proaktivni in če imate dobre ideje jih izrazite na glas.


Bodite natančni pri svojem delu

Lastnost, ki se mogoče zdi povsem samoumevna, a nadrejenim je zelo pomembno, da ste konsistentni in natančni pri tem kar delate.


Bodite ambiciozni

Če v podjetju vidite težavo in imate zanjo rešitev, nikar ne bodite tiho, ampak rešitve delite s svojim nadrejenim. Pomembno je, da v ključnih trenutkih znate spregovoriti, saj vas tišina ne bo

234 views0 comments
bottom of page