top of page

Kakšno je najlepše darilo, ki ga lahko podarite zaposlenim?Ne le izplačila božičnic in denarnih nagrad, nekateri slovenski delodajalci zaposlene v prazničnem decembru motivirajo tudi z darili, službenimi zabavami in rajanjem z dedkom Mrazom, ki ga pripravijo za otroke zaposlenih.


Gre za simbolične geste, s katerimi delavcem pokažejo, da cenijo in spoštujejo njihov trud, ki so ga na delovnih mestih pokazali v iztekajočem letu.


Da so zaposleni zadovoljni na delovnem mestu namreč ni dovolj, če so izpolnjeni samo osnovni pogoji za delo kot so pošteno plačilo in stimulacija za dobro opravljeno delo, ampak je pomembno, da delodajalec svojim zaposlenim ponudi nekaj več in tako še poglobi pripadnost zaposlenih podjetju.


Če se delodajalec odloči, da bo svojim zaposlenim (tudi nekdanjim ali bodočim zaposlenim) in/ali njihovim družinskim članom ob koncu leta podaril poslovna darila, se ta štejejo za boniteto. Več o tem si lahko preberete v enem od naših preteklih prispevkih.


Če želite letos svojim zaposlenim podariti nekaj posebnega in osebnega, si spodaj preberite nekaj idej:


Svojim zaposlenim letos podarite zdravje

Zdravi zaposleni so zadovoljni zaposleni in zagotovo ne morate zgrešiti, če svojim zaposlenim podarite »košček zdravja«. V Vitalnem podjetju smo pripravili poseben paket Vitalni zaposleni, ki vašim zaposlenim ponuja izobraževanja na področju zdravja na delovnem mestu ter aktivnosti na področju športa in wellnessa.

Zakaj se podjetja odločajo za ta program? Zaposleni so zadovoljni, da podjetje poskrbi tudi za njihovo zdravje in gibanje, na drugi strani pa je program skladen z zakonom in vam prihrani dodatne skrbi. Preberite si več o prednostih programa VITALNI ZAPOSLENI.


Zaposlenim podarite znanje in dodatno izobraževanje na področju zdravja na delovnem mestu

Nekateri pravijo, da je znanje najlepše darilo. Predvsem pa znanje, ki posamezniku prinese informacije s katerimi si lahko ustvari bolj kakovostno življenje. Če vam ni vseeno za vaše zaposlene, razmislite v smeri, da jim podarite kakšno izobraževanje, tečaj ali dobro knjigo. Kot bolj konkretno idejo pa vam predlagamo, da svojim zaposlenim podarite dostop do spletne učilnice Vitalnega podjetja, kjer so 24/7 na voljo predavanja o zdravi prehrani, zdravemu delovnemu mestu in druge vsebine, ki bodo vam in vašim zaposlenim izboljšale zdravje na delovnem mestu ter na splošno v življenju.


Razvajanje kot nagrada za dobro opravljeno delo

Če nimate ideje, kaj podariti svojim zaposlenim, so vedno dobra ideja boni za masaže, termalna razvajanja ali obiske bazenov. Tako svoje zaposlene nagradite z razvajanjem in jim podarite tudi potrditev, da cenite njihovo delo in jim privoščite razvajanje. Lahko pristopite direktno do centrov, ali pa svojim zaposlenim podarite določeno vsoto preko naše aplikacije Vitalno podjetje in jo le ti izkoristijo po svojih željah. Več informacij vam lahko podamo tudi na elektronskem naslovu info@vitalno-podjetje.si.


Druženje s sodelavci na pogostitvi ali teambuildingu

Za samo energijo v podjetju in večjo povezanost med zaposlenim je pomembno, da organizirate druženja izven delovnega okolja. Tako se zaposleni med seboj še bolj spoznajo in povežejo, na drugi strani pa čutijo večjo pripadnost podjetju, saj imajo občutek da vodstvu ni vseeno za zaposlene. Prednovoletni čas je odlična priložnost, da organizirate novoletne zabave oziroma druženja, ki so lahko v obliki različnih aktivnosti ali pa le prijetna večerja, ki jo financira podjetje.


Karkoli boste izbrali bo zagotovo vplivalo na klimo v podjetju in zadovoljstvo vaših zaposlenih.

95 views0 comments

Comments


bottom of page