top of page
  • Writer's pictureUredništvo

Gremo v terme?

Slovenci smo lahko res srečni, da živimo v deželi, ki je pravi raj na Zemlji. Imamo čisto svoje morje, visoke gore, sončne hribe, prekrasne doline in terme skoraj za vsakim vogalom. Sploh v jesensko-zimskih dneh so terme odlična alternativa oddihu v tropskih krajih, pa še bližje in cenejše so.Terme in oddih


Ugodni učinki termalnih voda na počutje posameznika so vsem dobro poznani.Tudi uradna medicina nas napoti v terme kot del rehabilitacije po mnogih zdravljenjih.Vendar pa je vsekakor bolje, da se v terme odpravimo, kadar smo čili in zdravi in kadar morda le potrebujemo nekaj oddiha, da si na novo napolnimo baterije.
Kaj so sploh termalne vode?Slovenija ima skoraj sto termalnih in nekaj mineralnih vrelcev.Značilno za termalno vodo je, da njena temperatura ni nižja od 20 stopinj Celzija ter da ni namenjena pitju, temveč kopanju.Termalne vode delimo glede na njihovo temperaturo v tri skupine: hipotermalne, izotermalne in hipertermalne. Hipotermalne so najhladnejše, hipertermalne pa prijetno vroče.Obiskati terme in se prepustiti blagodejnim učinkom termalnih voda je zagotovo dobra naložba v zdravje.Kopanje v takšnih vodah ima ugoden vpliv na izboljšanje cirkulacije v telesu, deluje protibolečinsko, zmanjšuje mišične tenzije, krepi imunski sistem, globinsko sprošča in še kaj.
V terme kar po službi?Terme in prijatelji


Seveda! Na sprostitveno masažo v terme lahko skočimo kar po napornem delovniku.Masaža ob izredno hitrem, a največkrat sedečem tempu ponuja izvrsten odklop.Bolečina v hrbtenici bo popustila, izboljšala se bo prekrvavitev, telo bo oživelo.Terme so priložnost, da ob bazenih s termalno vodo obiščemo tudi zdravilne savne.Ker so terme skoraj v vsakem kotičku naše dežele, je vse to res mogoče kar po službi.Še bolje je terme obiskati za nekaj dni ali celo teden ali dva. Takrat se lahko res dobro sprostimo in pozabimo na svet okoli sebe.Pri tem je seveda najbolje, da računalnik in službeni telefon pustimo doma in da se vzdržimo nenehnega brskanja po spletu.Naj bo čas, ko obiščemo terme res le naš.Vso pozornost takrat podarimo le sebi in tistim, ki nas spremljajo.Kombinacija dobre družbe, izmenjujočih se sprostitveno-rekreativnih aktivnosti v termalnih bazenih in v savni ali pod rokami spretnih maserjev nas bo domov vrnila povsem prenovljene. 


Pri Vitalnem podjetju smo specializirani za strokovno svetovanje in skrb za zdravje zaposlenih.Na naši spletni strani boste našli mnogo praktičnih napotkov, s katerimi boste prišli do več zdravja na delovnem mestu, kar bo vplivalo na vaše počutje tudi doma.Pri nas lahko najdete karte za savno, bazene in masažo v Termah Krka, ki imajo svoje odlične sprostitvene storitve na voljo na treh lokacijah po Sloveniji.

124 views0 comments

Comments


bottom of page