top of page

O PROGRAMU

Vsi se zavedamo, da se na svoji poti vsako podjetje prej ali slej sooči z nepričakovanimi težavami in problemi ter občasnimi krizami. Razlika med uspešnimi in neuspešnimi ni v številu problemov ki jih imajo, ampak predvsem v pripravljenosti in hitrosti odziva na krizne situacije.

 

Nepričakovane poškodbe, dalj časa trajajoče odsotnosti, odhod ključnih kadrov, konflikti med zaposlenimi,  kritične napake, spregled spremembe zakonodaje ali predpisov, obisk inšpekcije, izguba ključne stranke, itd.. je le nekaj situacij, ki lahko fokus podjetja preusmerijo stran od glavne dejavnosti ali pa za dlje časa ohromijo poslovanje.

 

Za piko na i pa se Evropa spopada tudi z vse bolj perečim problemom staranja delovnega prebivalstva, ki za podjetja pomeni potenciranje problemov vezanih na zdravje, v naslednjih 5-10 letih.

 

V današnjem času hitrih sprememb lahko en nepričakovan dogodek ali napaka povzroči izgubo posla, izpad dela ali proizvodnje in v nekaterih primerih privede tudi do propada podjetja. Žal za to področje ne obstaja čarobne palice, ki bi čudežno rešila problem.

 

Zaradi tega smo pripravili program Vitalno podjetje, s katerim vam želimo omogočiti, da se že danes lotite iskanja rešitev za probleme, ki vas čakajo jutri.

STRATEGIJA USPEHA

Vodilna svetovna podjetja kot so Google, Apple, Hewlett-Packard, Procter & Gamble, IBM, Amazon se že dolgo časa zavedajo, da so za njihov uspeh zaslužni njihovi zaposleni in da so rezultati vedno posledica učinkovitega ekipnega dela, ne akcij posameznikov. S tem razlogom, se vsi lahko pohvalijo z izjemnimi in kreativnimi programi za zdravje, dobro počutje in spodbujanje ekipnega duha, preko katerih si zagotovijo:

 • Srečne in motivirane zaposlene

 • Visoko pripadnost in zvestobo ključnih kadrov

 • Dober odnos in odprto komunikacijo v podjetju

Tudi najboljša podjetja so seveda izpostavljena vsakdanjim problemom in kritičnim situacija, si pa podjetje s takimi ukrepi zagotovijo boljšo pripravljenost, hitrejšo odzivnost in nižje stroškov posledic. Prav tako si s tem zvišajo tudi ugled, saj so v javnosti priznana kot kvalitetna podjetja.

 

Z dvigom ozaveščenosti in vse bolj jasnimi rezultati v praksi, ki jih potrjujejo vse več domačih kot tujih raziskav, se je med slovenskimi podjetji razvila želja po bolj učinkovitem programu skrbi za zdravje in jim omogočil večjo svobodo pri in investiciji v svoje zaposlene.

VIDNI REZULTATI

Za našo ekipo smo v zadnjih 7ih letih izvedli preko 450 000 aktivnosti, z več kot 15 600 udeleženci in v tem času podrobneje spoznali delovanje in probleme s katerimi se sooča management, večje pisarne, proizvodne linije, terenske enote.

Spoznali smo se z vsemi niansami dela tako v večjih kot manjših kolektivih, primerjali prednosti fleksibilnega in korporativnega tipa dela ter se seznanili s posebnostmi s katerimi se srečuje javna uprava in javni zavodi. Pri izvedbi, pa smo pridobili zaupanje več kot 210 ponudnikov in izvajalcev po celotni Sloveniji.

 

Vse to nam je pomagalo da smo lahko naredili korak naprej in po vzoru uspešnih modelov, pripraviljamo po meri izdelane in optimizirane programe rekreacije in zdravja za podjetja.

317 000 + 

izvedenih aktivnosti

180 +

ponudnikov športnih storitev

10 200 +

zagretih uporabnikov

Več kot 6 let izkušenj

NAŠA ZAVEZA

Ne glede na to ali v vašem podjetju že imate urejen program rekreacije za zaposlene in izvajate cilje ukrepa za skrb in izboljšanje zdravja, vam lahko zagotovimo, da bo odločitev za Vitalno podjetje, tudi vam prinesla vidne rezultate.

S tem ko se odločite za Vitalno podjetje si zagotovite ...

PRVA UVEDBA PROGRAMA REKREACIJE IN PROMOCIJE ZDRAVJA

Do 76% manj dela za pripravo in izvedbo programa, hitrejša implementacija in prenos obstoječih uspešnih praks za boljše rezultate

Do 22% večji izkoristek sredstev programa v primeru ko se ta vodi preko športnega društva podjetja

PODJETJA Z OBSTOJEČIMI PROGRAMI REKREACIJE IN SKRBI ZA ZDRAVJE

Začetek izvedbe programa v roku 14 dni. Prednostna naročila (inšpekcija) se uredijo v 5 delovnih dneh.

Dostop do 210+ ponudnikov, delavnic in aktivnosti takoj po podpisu pogodbe

Prenos dela obveznosti ter razbremenitev vašega vodstva, večja preglednost ter odlična podpora z lastnim klicnim centrom.

Do 58% večji izkoristek sredstev za program v primeru ko se ta izvaja preko zunanjega partnerja ali direktno pri ponudniku aktivnosti

CILJNE REŠITVE ZA PODJETJA

Rekreacija in sproščanje

 • Vadbe na prostem, savne, masaže, vodene vadbe, fitnes, osebno trenerstvo, meritve telesne sestave, ples in plesna vadba, plavanje, termalni bazeni in wellness, nogomet, košarka, badminton, squash, priprava in udeležba na športnih dogodkih in maratonih, športni team buildingi,…

Motivacija​​

 • Vključitev v tekaško ekipo

 • Postavitev ciljev in izvedba izzivov znotraj kolektiva

 • Program Motivator-motiviranec (brezplačno mentorstvo in svetovanje)

 • Program Sošportnik – iskanje soigralcev, družbe za rekreacijo, povezovanje in  druženje

Programi zdravja in dobrega počutja

 • Izdelava ocena tveganja

 • Analiza ergonomija delovnega mesta

 • Obvladovanje stres in tehnike za sproščanje

 • Strategije za učinkovito reševanje konfliktov

 • Poslovni dialog in izboljšanje komunikacije (vodstvo/zaposleni)

 • Boljši odnosi in dober stik med zaposlenimi in pri delu s strankami

 • Zdrav življenjski slog - prehrana, navade, počutje, energija

PRVI KORAKI DO VITALNOSTI

 • V kolikor ste odločeni da želite v vašem podjetju uvesti program in imate že izbrane cilje:
   

       Naročite predstavitev za vaše podjetje

 • V kolikor bi želeli pridobiti oceno izgub in stroškov, ki jih ima vaše podjetje zaradi odstostnosti ali slabo optimiziranega obstoječega programa, skupaj z načrtom investicije:
   

       Izpolnite vprašalnik za izdelavo poročila

 • V kolikor bi se želeli sami bolje spoznati z vsebino, zakonskimi zahtevami in kaznimi ter regulativo na področju promocije zdravja ter začeti z pripravo lastnega programa:

bottom of page