top of page

Čas po dogovoru

|

Lokacija po dogovoru

Dobra pisarna - Ergonomija delovnega mesta

Sodobni čas nam je prinesel mnogo novih priložnosti, a hkrati močno posegel v naš vsakdan. Obsedeli smo za računalnikom in pisalno mizo ter odkrili, da nam je to prineslo določene težave. Vodi Maja Rihar.

Dobra pisarna - Ergonomija delovnega mesta
Dobra pisarna - Ergonomija delovnega mesta

Ura in lokacija

Čas po dogovoru

Lokacija po dogovoru

O dogodku

Dandanes se delovno okolje in način dela korenito spreminjata, posledično na velikem pomenu pridobiva ergonomija delovnega mesta. V informacijsko-komunikacijski dobi so orodja, ki so bila prej v oporo našim mišicam, zdaj v oporo našemu umu. Ta doba se razlikuje v načinu dela in učenju od predhodnikov, saj je podprta s tehnološko opremo, ki omogoča hitrejše in učinkovitejše sprejemanje informacij. Zastavljamo si kratkoročne cilje, ki so usmerjeni v preseganje in dosežke, ob tem pa fizično slabimo, saj nam današnji življenjski stil narekuje, da sedimo več, kot se gibljemo.

Ugotovljeno je bilo, da so delodajalci in zaposleni premalo ozaveščeni o pomenu gibanja na delovnem mestu in na splošno o ergonomiji delovnega mesta. V raziskavi Svetovne zdravstvene organizacije 4. mesto med dejavniki, ki povzročajo hitrejšo umrljivost, zaseda prav neaktivnost ljudi.

Zaradi sprememb v načinu dela je cilj Dobre pisarne, da pomaga podjetjem najti rešitve, kako izboljšati fizično počutje in zdravje zaposlenih, kako spodbuditi zaposlene k aktivnejšemu delu, kako urediti delovno okolje tako, da bo učinkovito, ter kako spodbuditi zaposlene k ohranjanju pravilne telesne drže. 80 % ljudi namreč vsaj enkrat v življenju utrpi poškodbo hrbta, ne glede na to, ali delo poteka sede ali stoje.

Želimo doseči, da bi zaposleni v podjetju delali v okolju, v katerem bodo srečni – da bi bilo njihovo delovno okolje stimulativno, produktivno in celo sanjsko.

REŠITVE, KI JIH PONUJA ERGONOMIJA DELOVNEGA MESTA

  1. Ergonomsko urejeno delovno mesto.
  2. Ozavestiti pomembnost gibanja.
  3. Preventivni ukrepi pri poškodbah na delu in poklicnih obolenjih.
  4. Boljše počutje pri delu.
  5. Boljša organizacija dela.
  6. Dobro počutje in zadovoljni zaposleni.

Deli ta dogodek

bottom of page